Bluehours
Hvorfor vælge en psykolog?

Hvad er en psykolog?

Man kan kun kalde sig cand.psych., hvis man har gennemført den 5-årige universitetsuddannelse, og bestået kandidateksamen i psykolog, og kun kalde sig psykolog hvis man enten er cand.psych., cand.pæd.psych. eller mag.art. i psykologi (hvor de to sidstnævnte er nedlagt).


  Psykolog og cand.psych. er lovbeskyttede titler, så man kan altid være sikker på, at man møder en fagperson, som har lært den teoretiske viden, hvis man vælger en uddannet psykolog.


  Som uddannet psykolog kan man desuden vælge at blive autoriseret, som er en efteruddannelse som praktiker. Man kan blive autoriseret efter at have arbejdet som psykolog, i mindst 2 år, og mindst 500 timer med udredning og 500 timer med intervention, og derudover have modtaget mindst 160 timers sideløbende supervision. Autorisationen giver derfor yderligere sikkerhed for et højt psykologfagligt niveau, og at den teoretiske viden kan formidles i praksis, og betyder desuden at psykologen er underlagt strammere regler, under Psykolognævnet.

  Ved en psykolog baseres terapien på samtaler, men hvis der er tvivl om hvorvidt en anden faggruppe er mere relevant, hvis medicin eksempelvis vil være gavnlig, så bør psykologen anbefale alternativer, eksempelvist psykiater, som kan udrede medicinsk.


  Relationen mellem psykolog og klient er væsentlig for effekten, og der er derfor intet i vejen med at klienten vælger at afslutte et forløb, hvis det ikke føles rigtigt. Der er desuden klagemuligheder gennem psykolognævnet, hvis der er tale om en autoriseret psykolog.


  Lægehenvisninger kan benyttes hvis psykologen har ydernummer, hvor regionen yder et tilskud på 60% af psykologens honorar. Der skal således foreligge en skriftlig eller elektronisk henvisning fra en alment praktiserende læge, inden behandlingen begynder, med mindre klienten selv betaler. 


  Regionen dækker 100%, hvis klienten er mellem 18 og 24 år, og henvisningsårsagen er depression eller angst. (Sundhed.dk)


  I fanen Ydelser, kan du læse om de metoder vi kan gøre brug af i vores arbejde.

  Telefontider

  Mandag: 8.00 - 10.00

  Tirsdag: 8.00 - 10.00

  Onsdag: Ingen telefontider

  Torsdag: 8.00 - 10.00

  Fredag: 8.00 - 10.00


  Konsultationstider

  Mandag - Fredag
  09.00 - 14.30
  Lørdag - Søndag
  Lukket

  CVR: 44314053 

  Vores mail er ikke krypteret. Vi anbefaler derfor, at du undlader at sende personfølsomme oplysninger i din mail