Info

Information

Om navnet 'BlueHours' [blu: awrs]

 

For mig betyder bluehours ganske simpelt dagens blå timer, skumringstiden hvor himlen bliver dyb mørkeblå, og hvor alting hyldes i blåt.

 

Den tid på døgnet hvor tankerne vendes lidt indad, hvor tempoet automatisk sænkes en smule. Hvad enten det er om morgenen før solen rigtigt tager over, hvor håret stadig er lidt uglet og søvnen stadig hænger som en dyne over tankerne. Eller om det er om aftenen, hvor dagen er ved at være ovre, hvad enten man har udsigt til at samle tankerne før søvnen igen tager over, eller der stadig er mange projekter tilbage, som så bare foregår med en lidt større ro. I de blå timer øges refleksionerne over dagen der kommer eller som er gået.

 

Jeg elsker denne tid på dagen, elsker den ro tidspunktet lægger op til! Elsker at hverdagslydene dæmpes lidt, at det er der fuglene synger klarest, og at stearinlysene kommer til deres ret! Derfor valget af navnet – fordi det for mig er indbegrebet af lykke!

 

 

Namaste Maja Maria

Om at kombinere yoga og terapi

I forbindelse med mit studie (overbygning på psykologi ved SDU) mødte jeg ofte en meget klar skelnen mellem krop og psyke, men gennem min interesse for yoga undrer denne opdeling mig meget. I yoga benyttes fysiske udfordringer til at vedligeholde en sund krop, og i ligeså høj grad mental sundhed.


Yoga betyder netop forening af krop og sind, og grundtanken i yoga er at man kan påvirke sin psykiske sundhed ved ens fysiske, og omvendt at kroppen lider, hvis sjælen lider.


Om de to tilgange skal kombineres eller ej er naturligvis helt valgfrit, og et samtaleforløb behøver ikke at inkludere nogen former for fysisk aktivitet, men utallige undersøgelser påviser dog en vis sammenhæng mellem fysisk aktivitet (til en vis udstrækning) og psykisk velbefindende, så i de fleste tilfælde kan jeg ikke anbefale nok, at deltage i en eller anden form for fysisk udfoldelse.


Selvom jeg personligt er vild med yoga, så er aktiviteten til en vis grad underordnet, og en god gåtur kan være ligeså givende for den mentale sundhed som en sveddryppende spinning-time, og ofte vil frisk luft og sollys påvirke psyken yderligere i positiv retning.

Om mig

Maja Maria Hove Thomsen


Jeg er uddannet cand. psych pr. sommeren 2015, og kan derfor tilbyde samtaler gennem privat sygeforsikring, eller med egenbetaling.


Jeg skrev speciale i Mindfullnes som intervention i klinisk praksis - Acceptance and Commitment Threapy, ved vejleder Nina Rottmann, adjunkt, cand. psych, ph.d., SDU 2015.


Jeg skrev bachelorprojekt om funktionelle lidelser ved vejleder  Allan Jones, lektor, forskningsleder, cand. psych., ph.d., SDU 2013.


Forud for psykologi har jeg læst biologi, og skrev bachelorprojekt i neurobiologi, om menneskets arbejdshukommelse ved vejleder Ole Næsbye Larsen, lektor, ph.d., SDU 2006.

Jeg har dyrket yoga siden 1998, og blev uddannet yogainstruktør i 2004. Jeg har desuden undervist i et særlig koncept, BodyFlow, baseret på blandt andet yoga i CCS-træningscenter siden 2004. Jeg er certificeret BodyFlow instruktør, gennem Les Mills. Jeg har undervist i FitnessWorld siden 2007 i forskellige former for yoga. Fra september 2009 desuden i MOUH (Odense Universitetshospital). Der udover underviser jeg Core/Mave-Ryg-Stræk, MBL, Stram Op og Exercise Ball.

Jeg har 2 års erfaring med at undervise i både gravidyoga i vand og babysvømning. Og har også undervist gravide- og mor-og-barn-timer på land. Jeg er stor tilhænger af yoga som træningsform under graviditeten, idet der er så meget fokus på kroppens egne behov og på et kontrolleret åndedrag. Og efter kan man så fortsætte træningen med de mere opstrammende øvelser som yoga også består af.

I 2008 var jeg på yogakursus i Indien i forskellige former for yoga; Dhyana, som er meget meditativ og indadvendt; Ashtanga, som er mere fysisk; og ananda, som minder om hatha og er langsommere i udførelsen. Jeg er inspireret af de forskellige former, og prøver at sammensætte den bedst mulige undervisning ud fra sammensætningen på de pågældende hold fra betragtningen at yoga kan udføres af alle - og udfordre alle, bare der arbejdes på det rigtige niveau.

Genopfriskning i Indien, vinteren 2012/2013.

Forskellige kurser i USA, sommeren 2013

Jeg kører desuden rundt til virksomheder, sportsklubber, skoleklasser og lignende og underviser i yoga og/eller meditation i lokaler de stiller til rådighed. Dette gør at der ingen transporttid er for de deltagende, og kan derfor foretages i løbet af en ganske almindelig hverdag, evt. som del af et workshops-forløb.